Inter Miamis cheftræner Gerardo »Tata« Martino udtrykte forsigtig optimisme med hensyn til Lionel Messis tilbagevenden til banen forud for kampen mod D.C. United på lørdag, inden han insisterede på, at der ikke vil blive truffet nogen endelig beslutning, før træningen er afsluttet.

»Han trænede godt i går, og vi håber også i dag. Vi afgør hans deltagelse i lørdagens kamp efter træningen, men vi er optimistiske,« sagde træneren.

Messi rejste ikke med Miami til midtugekampen mod Orlando City på Inter&co Stadium, efter at et sammenstød med CF Montréals forsvarsspiller George Campbell i sidste uge gav ham smerter. Selv om det i første omgang blev betragtet som en sikkerhedsforanstaltning, afslørede Martino, at beslutningen om at sætte Messi Fodboldtrøjer Børn på sidelinjen skyldtes hans skade i venstre knæ og ikke et bevidst valg om at hvile den 36-årige på grund af fysisk udmattelse.

»I onsdagens tilfælde var det udelukkende slaget på knæet, der holdt ham ude af kampen,« sagde Martino. »Det var ikke hensigten at lade ham hvile. Han havde det godt, men så fik han skaden og kunne ikke manøvrere godt med sit ben, det generede ham. I går generede skaden ham stadig. Berøringen af zonen var generende.

»Generelt tager vi hensyn til hans alder og fysik, som vi gør med alle andre spillere. Det er klart, at alder er et tema for Messi, men alle døjer med fysisk slid eller overbelastning.

 

Europa Cup Trøje

»Når man spiller tre kampe på en uge og rejser to gange, er vi nødt til at overveje det og evaluere det, når vi overvejer holdopstillingen. Men hans fravær i kampen mod Orlando skyldtes udelukkende en skade.«

Holdet gik fra onsdagens kamp med en målløs uafgjort, hvilket var første gang siden 2. marts, at Billige Inter Miami Fodboldtrøjer ikke fandt vej til netmaskerne. Luis Suárez førte an i angrebet sammen med Matías Rojas og Robert Taylor, inden han forlod banen i det 60. minut.

»Med Suárez talte vi forud for kampen om begrænsede minutter,« sagde Martino. »Afhængigt af hvordan kampen forløb, var time management en mulighed. Jeg ville ikke udmatte ham i betragtning af den kommende uge, så derfor besluttede vi at vælge 60 minutter i stedet for de fulde 90.

»Han spillede dog godt i den tid, han spillede. Han følte sig godt tilpas og afsluttede godt. Han spillede med maksimal hastighed og havde ingen gener, han gik dybt og forsvarede. Suárez er i normal stand til at spille.«

Jordi Alba forventes også at spille mod D.C. United efter at være vendt tilbage fra en skade i onsdags, hvor han spillede omkring 26 minutter mod Orlando. Spanieren tilbragte fem uger på sidelinjen på grund af den skade i højre ben, som han pådrog sig i 3-2-sejren over Sporting Kansas City den 13. april.

Miami går ind til lørdagens kamp igen som leder af Eastern Conference med 28 point for 14 kampe.